Duidelijk en correct schrijven

  1. Home
  2. Groepstraining - Open Rooster
  3. Duidelijk en correct schrijven

Over deze cursus

Oudejaars actie: Meld je nog aan vóór 30 januari van 2022 en ontvang 10% korting op de cursus!
Bent u Google-vertalingen beu? Weet u niet wanneer du of Sie  te gebruiken? Zijn er altijd misverstanden in de schriftelijke communicatie? Dan bent u precies op de juiste plaats.

Schrijven is makkelijker gezegd dan gedaan. Het schrijven van Duitse teksten moet worden getraind. Wanneer gebruikt u welke aanhef? In welke vorm worden contracten opgesteld? Hoe schrijft u bevestigingen van afspraken? En welke afkortingen gebruikt u wanneer? In deze cursus worden de meest voorkomende schriftelijke zakelijke e-mails geoefend en wordt gewezen op de taalverschillen. U leert ook de meest voorkomende uitdrukkingsmiddelen en nuttige hulpmiddelen. Met deze cursus wordt het schrijven een stuk makkelijker.

Deze cursus kan wordt 2 keer per jaar aangeboden. De cursus wordt in 2020 en 2021 online aangeboden.

Leerdoelen

Schrijft u nu: Sehr geehrte of Sehr geehrter Herr? En waarom schrijf je: Ich möchte gerne mit Herrn Jahn sprechen? Wanneer gebruik je de beleefde u-vorm en wanneer de collegiale jij-vorm? In deze cursus leert u in 6 x 2 uur hoe en welke formuleringen u kunt gebruiken. Hoewel deze cursus een groepscursus is, heeft iedere deelnemer de mogelijkheid om zijn eigen tekst te schrijven.
Na de cursus kunnen extra (individuele) modules worden geboekt om de vaardigheden te verfijnen.

Methode

Gedurende de twee uur leren we welsprekendheid, strategieën en het juiste gebruik van de woordenschat. Daarnaast worden de belangrijkste grammaticaregels kort herhaald. Deze workshop wordt samen met het online leerplatform aangeboden. Dit geeft u de mogelijkheid om uw woordenschat, de wijze van spreken en zelfgeschreven teksten, maar ook voorgeschreven mails te oefenen. Dit platform staat een jaar voor u beschikbaar.

Tijdsinvestering

We oefenen een tekstsoort per les. U krijgt de tijd om zelf een korte tekst te schrijven en deze in de groep te presenteren en te bespreken. U mag 20 minuten huiswerk per werkdag verwachten.

Voor wie?

Deze schrijfcursus is bedoeld voor iedereen die zijn teksten niet door Google wil laten vertalen, maar het zelf correct wil kunnen. Hier leert u hoe u op een juiste manier kunt schrijven, spellen en de grammatica toepassen. Het doel is: een duidelijke tekst in het Duits kunnen formuleren. Ik kijk uit naar creatieve schrijvers.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Ivm corona wordt deze cursus in 2020 online gegeven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Schrijven

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

8 deelnemers

Afronding

Niveau

A2, B1, B1 / B2, B2

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen