Duidelijk telefoneren

  1. Home
  2. Individuele taaltraining
  3. Duidelijk telefoneren

Over deze cursus

Deze cursus is voor de beginner bedoeld. Heeft u nauwelijks ervaring met de Duitse taal? Dan is deze instapcursus telefoneren iets voor u. Hier leert u op een simpele manier hoe u Duitse klanten te woord staat. Wij werken aan woordenschat en een beetje aan grammatica. We werken altijd aan alle vier taalvaardigheden: spreken, lezen, schrijven en luisteren.

Deze cursus kan zowel 1-op-1 of als groepscursus (met het zelfde niveau en doelen) gevolgd worden. Deze cursus wordt ook twee keer per jaar in Amersfoort of online gegeven als open groepscursus. Data vinden

Als InCompany is starten meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

In deze cursus leert u hoe u met uw Duitse klanten kunt telefoneren. De beginnerscursus is voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met de Duitse taal. In deze cursus leert u hoe u op eenvoudige telefoongesprekken kunt reageren. We oefenen in het begroeten, het afscheid nemen, het doorverbinden van klanten, het stellen van vragen of het opvragen van gegevens. U leert verschillende hulpmiddelen kennen en leert de belangrijkste verschillen tussen Duitse en Nederlandse telefoongesprekken kennen.

Methode

Het veilig en goed beginnen van een telefoongesprek is veel waard. Als u zelfverzekerd kunt handelen, heeft u het hoofd vrij om goed naar uw gesprekspartner te luisteren. Dit neemt veel stress  weg en geeft een goed gevoel bij het beantwoorden van elk telefoontje. We oefenen met een woordenschat die is aangepast aan uw wensen en uw werkomgeving. Samen met vele luistervoorbeelden leert u de uitspraak en leert u stap voor stap een gesprek op te bouwen.

Naast de lessen kunt u ook toegang krijgen tot het online leerplatform. Zo kunt u op elk moment en op elke plaats herhalen wat u hebt geleerd, luisteroefeningen doen en online woordenschat oefenen. U heeft ook de mogelijkheid om uw eigen stem op te nemen en met deze opnames te werken. De online leeromgeving is afgestemd op uw individuele behoeften.

Met het PLUS+ pakket heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en uw vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een blog beschikbaar, waarin u persoonlijk met uw docent over de les vragen of opmerkingen kunt uitwisselen.

Tijdsinvestering

Om een telefoongesprek goed te begrijpen, te volgen en adequaat te reageren heeft u 20-40 uur nodig. U krijgt 20 uur individueel/groepsonderwijs en kunt zelfstandig verder werken aan uw vaardigheden in de online leeromgeving. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Absolute beginner? Nooit of te weinig Duits op school gehad? Gaat u of werkt u al met Duitse klanten, leveranciers of opdrachtgevers? Om zelfverzekerd te starten met (zakelijk) Duits telefoneren bevelen wij deze cursus aan. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een door u gewenste locatie les geven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Lezen, Schrijven, Spreken, Telefoneren

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen

Menu