Solliciteren in het Duits

  1. Home
  2. Individuele taaltraining
  3. Solliciteren in het Duits

Over deze cursus

Gaat u in een van de DACH-landen solliciteren? Dan kunnen wij u helpen. Met onze cursus Solliciteren in het Duits gaan we samen aan de slag om u helemaal op het gesprek voor te bereiden. Samen gaan we uw CV opzetten en alle vragen doorlopen die tijdens een sollicitatiegesprek aan de orde komen. Zo kunt u zelfverzekerd naar uw gesprekken en zich op het gesprek concentreren.

Deze cursus kan zowel 1-op-1 of als groepscursus (met het zelfde niveau en doelen) gevolgd worden.

Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Wij oefenen op verschillende manieren sollicitatiegesprekken, leren vragen stellen en antwoorden geven, specifieke woordenschat voor het gesprek maar ook werkgerelateerde woordenschat. Wij gaan verschillende CV’s in het Duits opzetten en zo nodig ook een opname maken als toevoeging voor de sollicitatie.

Methode

Afhankelijk van uw wensen werken we met een reader, mondelinge opdrachten, door u ingebracht materiaal en de online module. Reader en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en bespreken we de vorige les. Daarna gaan we door met de cursus zo als afgesproken (lesplan). Er wordt ook vergeleken met de Nederlandse taal zodat u het Duits goed kunt toepassen (grammatica). Persoonlijke wensen of eigen inbreng is altijd mogelijk.

Met het PLUS+ pakket heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een chatfunktie beschikbaar, waarmee u persoonlijk met uw docent over de les (vragen stellen of opmerkingen plaatsen) kunt communiceren.

Tijdsinvestering

Voor een goed en zeker sollicitatiegesprek zijn, afhankelijk van uw niveau en wensen, vaak 10-20 uur nodig. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Wilt u solliciteren in een van de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland). Dan is deze cursus iets voor u!

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven. Ivm corona wordt deze cursus deels online gegeven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Schrijven, Solliciteren, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

Online les

Deels

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen