Workshop technisch Duits

Over deze cursus

In deze cursus leert u technische producten voor te stellen, informatie te kunnen verstrekken over technische producten, technische eigenschappen te verwoorden en veranderingen, configuraties of moduleringen te kunnen beschrijven. Naast technische termen en woordenschat krijgt u de mogelijkheid uw producten te presenteren, voor te stellen en vragen van medecursisten te beantwoorden.

Deze cursus vindt plaats bij minimaal 3 deelnemers.

Op aanvraag is deze cursus als InCompany of als 1-op-1-training mogelijk.

Leerdoelen

Wij werken aan de woordenschat en gedeeltelijk aan de grammatica. We trainen altijd aan alle vier taalvaardigheden: spreken, lezen, schrijven en luisteren. Zo luisteren we naar een opdrachtgever die veranderingen aan een machine wil aanbrengen, we kijken naar filmpjes over uitleg en instructie geven in het Duits en het schrijven van een beschrijving maken van uw machine/apparaat.

Voor deze cursus is een taalniveau van A2 nodig en begrip van de basisgrammatica.

Methode

Voor de cursus vindt een intake plaats om uw taalniveau te bepalen en uw wensen voor de cursus te bespreken. Tijdens de groepslessen focussen wij op technische woordenschat, zinsconstructies en de nodige grammatica om uitleg, beschrijving en mogelijkheden van een machine/apparaat te verwoorden. We gebruiken uw tekeningen, constructie of modellen voor korte presentaties en uitleg. Tijdens elke les worden de vier taalvaardigheden (lezen, spreken, schrijven en luisteren) getraind. In de laatste sessie kunt u een presentatie geven over uw technische apparatuur.
In deze cursus inbegrepen is de online leeromgeving, die specifiek voor deze cursus is samengesteld.

Tijdsinvestering

Er vinden 6 sessies à 2 uur plaats. Naast deze cursus is het goed om wat tijd voor huiswerk/zelfstudie open te houden. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Heeft u technische producten en verkoopt u deze aan Duitse klanten? Dan is het handig om deze cursus te volgen. Heeft u nog vragen of wensen? Dan nemen wij graag met u contact op.

Waar?

Deze cursus wordt ivm de coronamaatregelen tijdelijk online.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Presenteren, Schrijven, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

8 deelnemers

Afronding

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen