Over ons

Duidelijk Duits is in 2015 opgericht. In dit jaar ben ik van Zwitserland naar Nederland verhuisd. Het was altijd al mijn droom om een eigen bedrijf te starten en om mensen met de Duitse taal en cultuur kennis te laten maken. Via verschillende bedrijven en door opdrachten is in de loop de jaren dit cursusaanbod ontstaan.

De Duitse taal was voor mij altijd al fascinerend, ook de verschillende landen, de culturen en de mensen, die er allemaal Duits spreken, ieder op zijn eigen manier. De drie grote landen, Duitsland, Oosterrijk en Zwitserland worden dan ook de DACH-landen genoemd. Men spreekt dezelfde taal, maar de landen hebben verschillende geschiedenissen, landschappen en eigenschappen.

Hoge kwaliteit en hoge eisen

Wij streven naar hoge kwaliteit en stellen hoge eisen aan onze docenten, zodat deze steeds de best mogelijke lessen kunnen bieden. Al onze docenten zijn oorspronkelijk Duits, kennen de cultuur, hebben meerdere jaren in een DACH-land gewoond en kunnen u dus ook deskundig advies geven op uw gebied.

Het onderwijs wordt gevoerd in de doeltaal Duits en als nodig wordt Nederlands of Engels gebruikt om uitleg te geven. U als cursist staat centraal. Uw wensen en uw doelen worden besproken en de beste werkvormen gekozen. Naast de taalcursus vinden wij het belangrijk dat u ook de cultuur van het land leert kennen. Er wordt aandacht geschonken aan interculturele communicatie, zodat u de culturele verschillen tussen de DACH-landen kunt begrijpen. Onze docenten geven graag advies en hulp. Tijdens de trainingen komen alle vier taalvaardigheden (schrijven, spreken, lezen en luisteren) aan bod. De trainer en cursist zijn samen verantwoordelijk voor het leerproces.

Nieuwste digitale ontwikkelingen

Verder proberen we altijd met de nieuwste digitale ontwikkelingen mee te gaan: e-learning en blended learning (mix tussen directe les en e-learning). Dit zijn de nieuwste en aanvullende vormen om nog efficiënter en doelgerichter te leren. En deze zijn overal en op uw gewenste tijden ter beschikking. Voor meer informatie klikt u op PLUS+ pakket. Als u vragen, wensen of opmerkingen heeft, ontvangen wij deze graag.

Wilt u op de hoogte blijven van het lopende cursusaanbod, weetjes en bijzonderheden over Duidelijk Duits en de DACH-landen? Dan kunt u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft u vragen over het cursusaanbod of staat uw gewenste cursus er niet tussen? Laat uw gegevens achter en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Onze docenten : Ria Sweet – docent Nederlands

Mijn bevoegdheid is: Docent 2 e graads Nederlands en Maatschappijleer. Ook ben ik bevoegd als taalassessor Nederlands, voor het afnemen van Examens Nederlands lezen/schrijven en spreken/ luisteren op o.a. het MBO. Naast het Nederlands spreek ik Engels en Spaans. Ik woonde op Curaçao, in Suriname en in Canada. Tevens ben ik in het bezit van een certificaat MFN registermediator. Bij het verzorgen van de lessen NT2, besteed ik veel aandacht aan de uitspraak, hetgeen essentieel is voor je functioneren in de Nederlandse samenleving. Spreken/uitspraak is een belangrijke vereiste als je je wilt redden in Nederland. Ook een goede kennis van de grammatica is een onmisbaar element. Voor vergevorderden is het belangrijk dat zij in staat zijn om zich goed te kunnen uitdrukken in een zakelijke brief.