Medisch Duits Online

Locatie : Amersfoort
Type : Individueel

Over deze cursus

Gaat u in de zorg werken in een van de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland) of wilt u daar een opleiding of stage volgen? Dan is het belangrijk dat u de Duitse taal tenminste op een taalniveau B1 beheerst. Tijdens de cursus Medisch Duits leert u de belangrijkste termen uit uw vakgebied, hoe u met patiënten spreekt en hoe een overdracht verloopt. Wij kunnen u ook helpen om het Goethe-Zertifikat B1/B2 te behalen.

De cursus Medisch Duits kan zowel 1-op-1 of als groepscursus (met het zelfde niveau en doelen) gevolgd worden. U kunt deze cursus ook als spoedcursus boeken (start binnen 1 week).

Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Als fysiotherapeut, arts (in opleiding), verpleegster of ander medisch personeel bent u in voortdurend contact met mensen. Om een patiënt goed te kunnen ondervragen, om met collega’s op een prettige manier om te kunnen gaan en om interdisciplinair informatie te kunnen uitwisselen, is een hoog niveau Duits nodig. Wij gaan u de technieken van de medische taal in het Duits leren, patiëntengesprekken oefenen en uw nodige vakwoordenschat op pijl brengen. Heeft u nog verdere specifieke wensen? Vertel het ons dan tijdens de intake. De voertaal tijdens deze cursus is Duits, als nodig wordt uitleg in het Nederlands gegeven.

Methode

Afhankelijk van uw wensen werken we met boeken, reader en door u ingebracht materiaal. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
U krijgt toegang tot onze online leerplatform waar u 24/7 kunt oefenen.  Persoonlijke wensen of inbreng is altijd mogelijk.

Nog meer nodig? U kunt na het afronden van deze cursus enkele modules boeken en zo gericht uw vragen bespreken. Modules kunnen direct in de agenda geboekt worden en vinden altijd online plaats.

Met het PLUS+ pakket (de online leerplatform) heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een chatfunktie beschikbaar, waarmee u persoonlijk met uw docent over de les (vragen stellen of opmerkingen plaatsen) kunt communiceren.

Tijdsinvestering

Voor één niveau verhoging is er meestal 20-40 uur les nodig plus huiswerk/zelfstudie. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. Om nog meer vooruitgang te boeken wordt het werken met de online platform aangeraden. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Voor iedereen die in de medische zorg wil werken in een van de DACH-landen. 

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven. Ivm corona vindt deze cursus tijdelijk online plaats.

In samenwerking met

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen, Schrijven, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen