Goethe certificaat behalen

Over deze cursus

Na een Intake zullen we de verschillende taalvaardigheden oefenen. U leert hoe een Goethe-examen afgenomen wordt, hoe de verschillende onderdelen (lezen, schrijven, luisteren en spreken) opgebouwd zijn en waar u op moet letten. Elk onderdeel (lezen, schrijven, luisteren, spreken) wordt apart geoefend. Aan het einde van de cursus maakt u een examen in real time en worden de resultaten geëvalueerd en besproken.

Deze cursus kan zowel 1-op-1 of als groepscursus (met het zelfde niveau en doelen) gevolgd worden.

Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Het doel is natuurlijk om het examen te behalen. Daarom oefenen we in verschillende stappen en op de verschillende onderdelen van het examen. We laten u zien aan welke bijzonderheden u aandacht moet besteden, hoe u met de tijdsdruk om kunt gaan en wat u kunt doen als het u plotseling aan woordenschat ontbreekt.

Methode

Afhankelijk van uw wensen werken we met boeken (Goethe-tests), reader en door u ingebracht materiaal. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en bespreken we de vorige les. Daarna gaan we door met de cursus volgens lesplan. Er wordt vergeleken met de Nederlandse taal zodat u het Duits goed kunt toepassen (grammatica). Persoonlijke wensen of inbreng is altijd mogelijk.

Met het PLUS+ pakket heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een blog beschikbaar, waarin u persoonlijk met uw docent over de les vragen of opmerkingen kunt uitwisselen.

Tijdsinvestering

Na de intake bespreken we hoe veel tijd u nodig heeft om het Goethe-certificaat te behalen. Met deze online leeromgeving heeft u uitstekende kansen. Wij geven u graag verder advies.

Voor wie?

Moet u het Goethe-Certificaat behalen of heeft u een diploma nodig voor uw werk? Dan is deze cursus iets voor u. Wij gaan samen aan de slag en maken een cursus op maat naar uw wensen. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven. Ivm corona wordt deze cursus voorlopig online gegeven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Schrijven, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Certificaat

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen