Instapcursus Duits voor de beginner

Locatie : Amersfoort
Type : Groepstraining

Over deze cursus

Deze cursus is voor de beginner bedoeld. Heb je geen of nauwelijks ervaring met de Duitse taal? Dan is deze instapcursus iets voor jou. Hier leer je de basis van de Duitse taal zodat je jezelf op een simpele manier verstaanbaar kunt maken afhankelijk van uw wensen (zakelijk of privé gebruik). Wij werken aan woordenschat en beginnende grammatica. We werken altijd aan alle vier taalvaardigheden: spreken, lezen, schrijven en luisteren. Afhankelijk van jouw doelen en tijdinvestering kun je je voor de volgende cursus voorbereiden. Deze cursus kan zowel 1-op-1 of als groepscursus (met het zelfde niveau en doelen) gevolgd worden. Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk. Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Met beginner werken we van het niveau A0 naar A1. We gaan alledaagse onderwerpen bespreken uit het zakelijke leven. Je kunt jezelf voorstellen en eenvoudige gesprekken voeren (smalltalk over verschillende onderwerpen). Je wordt zelfverzekerder in het spreken. Makkelijke (telefoon)gesprekken kun je volgen en voeren. Hierna kun je doorgaan naar Duidelijk Duits A1-A2. De voertaal tijdens deze cursus is Duits, als nodig wordt uitleg in het Nederlands gegeven.

Methode

Afhankelijk van je wensen werken we met boeken, reader en door jou ingebracht materiaal. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en bespreken we de vorige les. Daarna gaan we door met de cursus zo als afgesproken (lesplan). Er wordt ook veel vergeleken met de Nederlandse taal zodat je het Duits goed kunt toepassen (grammatica). Persoonlijke wensen of inbreng is altijd mogelijk.

Met het PLUS+ pakket heb je extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een blog beschikbaar, waarin je persoonlijk met jouw docent over de les vragen of opmerkingen kunt bespreken.

Tijdsinvestering

Voor één niveau verhoging is er meestal 20-40 uur les nodig plus huiswerk/zelfstudie. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat je ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. Je ontvangt een certificaat van deelname als je 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Absolute beginner? Nooit of te weinig Duits op school gehad? Ga je of werk je al met Duitse klanten, leveranciers of opdrachtgevers? Om zelfverzekerd te starten met (zakelijk) Duits bevelen wij deze cursus aan. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

A0, A0 / A1

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen