Workshop zakelijk Duits beginners of gevorderde

  1. Home
  2. Groepstraining - Open Rooster
  3. Workshop zakelijk Duits beginners of gevorderde

Over deze cursus

Wij bieden twee keer per jaar een Workshop zakelijk Duits aan. Tijdens deze training leert u verschillende vaardigheden, die u voor uw dagelijkse werk met Duitse klanten nodig heeft. Denkt u hierbij aan zich voorstellen, zijn werkzaamheden beschrijven, korte mails lezen en beantwoorden, producten presenteren (B1/B2), verkoopgesprekken (B1/B2) of andere werkgerelateerde gesprekken oefenen en zakelijk telefoneren. Tijdens de lessen in tijd voor persoonlijke wensen en inbreng. In de laatste les vindt een presentatie van alle deelnemers plaats.

Wij werken aan specifieke woordenschat en (beginnende) grammatica. We trainen altijd alle vier taalvaardigheden in de lessen: spreken, lezen, schrijven en luisteren.

Bij deze cursus hoort ook de online leeromgeving, die op maat gemaakt wordt.

De workshop vindt plaats bij minimaal 3 deelnemers.

Leerdoelen

Doel van deze cursus is het opfrissen en leren van (specifieke) woordenschat, vaardigheden zoals zelfverzekerd spreken aan de telefoon, (simple) mails kunnen schrijven en belangrijke culturele verschillen te leren kennen. Verder krijgt u de mogelijkheid om aan een eindopdracht te werken, die u in de laatste les presenteert.

Methode

De cursus heeft een vaste planning en laat eigen materiaal, wensen en inbrengt toe. Voor de cursus vindt een intake plaats om uw taalniveau te bepalen. Tijdens de les wordt eerst de theorie en de woordenschat besproken, voorbeelden in vorm van videos en luistersequenties bekeken en beluistert en vervolgens in kleine groepen geoefend. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om uw eigen werkgerelateerde gesprekken en mails te trainen.

De online leerplatform heeft veel extra oefeningen en materiaal om nogmaals te oefenen en te trainen.

Tijdsinvestering

De workshop vindt 6 keer à 3 uur plaats. Tijdens de workshop zou het fijn zijn als u per les ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Als u dagelijks met Duitse klanten, leveranciers en andere zakenrelaties zaken doet, dan is deze cursus een uitstekende keuze om uw Duits te verbeteren en op te frissen. 

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of Soesterberg gegeven. Ivm met de coronamaatregelen wordt de cursus online gegeven.

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Presenteren, Schrijven, Spreken, Telefoneren

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

8 deelnemers

Afronding

Certificaat

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen

Menu