Open Groep Zakelijk Duits

Over deze cursus

Deze training is geschikt voor ondernemers die met Duitstalige klanten, leveranciers, zakenpartners of interne collega’s contact (gaan) hebben. De training bestaat uit 3 hele dagen training à 6 uur les (met lunch), 4 uur individuele training en een op maat gemaakte online leeromgeving.

Tijdens deze training leer je verschillende vaardigheden, die je voor het dagelijkse werk met Duitse klanten nodig hebt. Denk hierbij aan jezelf voorstellen,  werkzaamheden beschrijven, korte mails lezen en beantwoorden, producten presenteren (B1/B2), verkoopgesprekken voeren (B1/B2), andere werk gerelateerde gesprekken en zakelijk telefoneren. Tijdens de lessen is er ruimte voor persoonlijke wensen en inbreng. In de laatste les vindt een presentatie van alle deelnemers plaats. Hiermee sluiten we de cursus dus goed af.

✔ Wij werken aan specifieke woordenschat en (beginnende) grammatica. We trainen altijd alle vier taalvaardigheden in de lessen: spreken, lezen, schrijven en luisteren.

✔ Bij deze cursus hoort ook de online leeromgeving, die op maat gemaakt wordt.

✔ De workshop vindt plaats bij minimaal 3 aanmeldingen.

Leerdoelen

Doelen van deze cursus zijn onder andere het opfrissen en leren van (specifieke) woordenschat, vaardigheden zoals zelfverzekerd leren spreken aan de telefoon, mails kunnen schrijven en belangrijke culturele verschillen te leren kennen. Verder krijg je de mogelijkheid om aan een eindopdracht te werken, die je in de laatste les presenteert.

Methode

De cursus heeft een vaste planning en laat eigen materiaal, wensen en inbreng toe. Voor de cursus vindt een intake plaats om jouw taalniveau te bepalen. Tijdens de les wordt eerst de theorie en de woordenschat besproken. Ook krijg je voorbeelden in de vorm van video’s en luisterfragmenten. Deze worden bekeken en beluistert en vervolgens in kleine groepen geoefend. Hiermee krijg je de mogelijkheid om jouw eigen werk gerelateerde gesprekken en mails te trainen.

Het online leerplatform heeft veel extra oefeningen en materiaal om nogmaals te oefenen en te trainen.

Planning

3 hele dagen à 6 uur les met 4 uur individuele training (zelf met de trainer in te plannen) en een op maat gemaakte online leeromgeving (24/7 beschikbaar gedurende 1 jaar met individuele begeleiding door de trainer).

Voor wie?

Als je dagelijks met Duitse klanten, leveranciers en andere relaties zaken doet, dan is deze cursus een uitstekende keuze om jouw Duits te verbeteren en op te frissen. 

Locatie?

op locatie van Duidelijk Duits in Soesterberg

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Presenteren, Schrijven, Spreken, Telefoneren

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

8 deelnemers

Afronding

Certificaat

Niveau

A0, A0 / A1, A1, A1 / A2, A1+, A2, B1, B1 / B2, B2

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen