Duidelijk spreken voor NT2

  1. Home
  2. Individuele taaltraining
  3. Duidelijk spreken voor NT2

Over deze cursus

Tijdens deze cursus leert u duidelijk en verstaanbaar Nederlands te spreken. U leert de regels van de uitspraak van de Nederlandse taal. Het gaat om de verschillen tussen uw moedertaal en het Nederlands. Bent u al langere tijd in Nederland en heeft u al een cursus gevolgd, of bent u sinds kort in Nederland en heeft u al een basiskennis in de Nederlandse taal, dan leert u hier de ins en outs van de uitspraak.
Tijdens de intake onderzoeken waar uw moeilijkheden liggen en hoe we deze kunnen oplossen.

Deze training wordt zowel 1-op-1 of als groepstraining aangeboden (voor groepen met gelijke doelen en moedertaal).

Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Het doel van deze cursus is een duidelijke uitspraak van de Nederlandse taal. We gaan samen aan de slag om uw verstaanbaarheid te verbeteren.

Methode

Afhankelijk van uw doelen en vragen werken we met een reader en digitaal materiaal om de verschillende klanken te leren. Hiervoor gebruiken wij een bekende lesmethode. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en de stof van de vorige les. Daarna gaan we door met de training volgens lesplan. Persoonlijke wensen en eigen inbreng zijn altijd mogelijk.

Met het PLUS+ pakket heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor uitspraak van klanken, online (persoonlijke) uitspraak oefeningen om u zelf op te nemen en te horen (vergelijken met de correcte uitspraak), overzicht van de lessen en in hoever u de leerdoelen heeft bereikt, een quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een blog beschikbaar, waarin u persoonlijk met uw docent over de les vragen of opmerkingen kunt uitwisselen.

Tijdsinvestering

Om een verbetering van de uitspraak te bereiken wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur per week aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Deze training is voor mensen bedoeld die moeite hebben met de uitspraak van de Nederlandse taal. Wordt u slecht verstaan op uw werk of aan de telefoon? Of krijgt u steeds opmerkingen over uw uitspraak of komen vaak misverstanden voor? Dan kunnen wij u graag helpen en samen met u bespreken wat er mogelijk is. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze training wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven. Deze training wordt ivm corona tijdelijk online aangeboden.

Deel deze cursus:

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Vaardigheid

Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

LinkedIn

Bekijk ook onze andere cursussen