Duidelijk spreken voor NT2

Over deze cursus

Tijdens deze cursus leert u duidelijk en verstaanbaar Nederlands te spreken. U leert de regels van de uitspraak van de Nederlandse taal. Het gaat om de verschillen tussen uw moedertaal en het Nederlands. Bent u al langere tijd in Nederland en heeft u al een cursus gevolgd, of bent u sinds kort in Nederland en heeft u al een basiskennis in de Nederlandse taal, dan leert u hier de ins en outs van de uitspraak.
Tijdens de intake onderzoeken waar uw moeilijkheden liggen en hoe we deze kunnen oplossen.

Deze training wordt zowel 1-op-1 of als groepstraining aangeboden (voor groepen met gelijke doelen en moedertaal).

Starten is meestal binnen 2 weken mogelijk.

Aantal lessen en uren in afspraak met cursist.

Leerdoelen

Het doel van deze cursus is een duidelijke uitspraak van de Nederlandse taal. We gaan samen aan de slag om uw verstaanbaarheid te verbeteren.

Methode

Afhankelijk van uw doelen en vragen werken we met een reader en digitaal materiaal om de verschillende klanken te leren. Hiervoor gebruiken wij een bekende lesmethode. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.
Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en de stof van de vorige les. Daarna gaan we door met de training volgens lesplan. Persoonlijke wensen en eigen inbreng zijn altijd mogelijk.

Met het PLUS+ pakket heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video voor uitspraak van klanken, online (persoonlijke) uitspraak oefeningen om u zelf op te nemen en te horen (vergelijken met de correcte uitspraak), overzicht van de lessen en in hoever u de leerdoelen heeft bereikt, een quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een blog beschikbaar, waarin u persoonlijk met uw docent over de les vragen of opmerkingen kunt uitwisselen.

Tijdsinvestering

Om een verbetering van de uitspraak te bereiken wordt verwacht dat u ongeveer 2-4 uur per week aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. U ontvangt een certificaat van deelname als u 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Deze training is voor mensen bedoeld die moeite hebben met de uitspraak van de Nederlandse taal. Wordt u slecht verstaan op uw werk of aan de telefoon? Of krijgt u steeds opmerkingen over uw uitspraak of komen vaak misverstanden voor? Dan kunnen wij u graag helpen en samen met u bespreken wat er mogelijk is. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze training wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een van u gewenste locatie les geven. Deze training wordt ivm corona tijdelijk online aangeboden.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

Online les

Ja

Ria Sweet

Mijn bevoegdheid is: Docent 2 e graads Nederlands en Maatschappijleer. Ook ben ik bevoegd als taalassessor Nederlands, voor het afnemen van Examens Nederlands lezen/schrijven en spreken/ luisteren op o.a. het MBO. Naast het Nederlands spreek ik Engels en Spaans. Ik woonde op Curaçao, in Suriname en in Canada. Tevens ben ik in het bezit van een certificaat MFN-registermediator. Bij het verzorgen van de lessen NT2, besteed ik veel aandacht aan de uitspraak, hetgeen essentieel is voor je functioneren in de Nederlandse samenleving. Spreken/uitspraak is een belangrijke vereiste als je je wilt redden in Nederland. Ook een goede kennis van de grammatica is een onmisbaar element. Voor vergevorderden is het belangrijk dat zij in staat zijn om zich goed te kunnen uitdrukken in een zakelijke brief.

Bekijk ook onze andere cursussen