Op weg naar Zakelijk Duits Geoefend A2

Over deze cursus

Heb je de zakelijk Duits A0-A1 cursus gevolgd of heb je op school Duits gehad? of heb je misschien al eerder ervaring opgedaan met de Duitse voertaal? Dan ben je hier op de juiste plek. Deze cursus geeft je de gehele basisgrammatica, een brede, maar ook verdiepende woordenschat, veel oefenmomenten om alle vier taalvaardigheden spreken, schrijven, luisteren en lezen te ontwikkelen en te verbeteren. We gaan samen met je jouw leerdoelen opstellen en jouw zakelijk Duits op pijl brengen zodat je zelfverzekerd gesprekken met klanten en leveranciers kunt voeren. Telefoongesprekken kunt volgen, zelf kunt voeren en korte mails kunt opzetten.

Leerdoelen

Als geoefende werken we van A1 naar A2(+). We werken aan een algemene en werk gerelateerde woordenschat, de basisgrammatica en de vier taalvaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. We gaan een speciaal naar jouw wensen opgezet leerplan volgen zodat je het geleerde ook in de praktijk kunt gebruiken. Je kunt hier denken aan de volgende onderwerpen:

  • Jezelf, je taken en het bedrijf voorstellen.
  • Telefoongesprekken kunnen voeren.
  • (korte) Mails kunnen opzetten.
  • Vergaderingen/besprekingen volgen en jouw mening uiten.
  • Korte verkoopgesprekken voeren.
  • Uitleg of informatie over producten/goederen en/of werkwijze verstrekken.

Methode

Afhankelijk van jouw wensen werken we met boeken, reader en door jou ingebracht materiaal. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.

Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en bespreken we de vorige les. Daarna gaan we door met de cursus volgens lesplan. Er wordt ook veel vergeleken met de Nederlandse taal zodat je het Duits goed kunt toepassen (grammatica). Persoonlijke wensen of inbreng zijn altijd mogelijk.

Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Met het PLUS+ pakket heb je extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video’s over de grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een chatfunctie beschikbaar, waarmee je persoonlijk met jouw docent over de les kunt communiceren (vragen stellen of opmerkingen plaatsen).

Tijdsinvestering

Voor één niveau verhoging is er meestal 20-40 uur les nodig plus huiswerk/zelfstudie. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat je ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. Je ontvangt een certificaat van deelname als je 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Geoefende Duits spreker? Duits op school gehad? Werk je al met Duitse klanten, leveranciers of opdrachtgevers? Om zelfverzekerd met (zakelijk) Duits op te treden bevelen wij deze cursus aan. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een gewenste locatie les geven.

Interesse?

Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Schrijven, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

A1 / A2, A1+, A2

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen