Op weg naar Zakelijk Duits Gevorderde B1

Over deze cursus

Heb je de zakelijk Duits A2/gevorderde beginner gevolgd of heb je op jouw werk met de Duitse taal te maken?

Dan ben je hier op de juiste plek. Deze cursus gaat nog een stapje verder dan de basis. Tijdens deze cursus gaan we in op het verdiepen van woordenschat, kennis en de vaardigheden. Wij oefenen op het niveau B1 gesprekken voeren en teksten schrijven, zodat je moeiteloos een mail kunt opzetten, een gesprek kunt volgen en moeilijkere teksten kunt lezen. We verdiepen ons in de grammatica zodat je jezelf nog beter kunt verwoorden. Een verkoopgesprek oefenen? Contracten kunnen begrijpen en offertes kunnen opzetten? Met klanten over jouw producten kunnen spreken en jouw bedrijf kunnen voorstellen? Moeiteloos een presentatie geven of online gesprekken voeren? Met deze cursus krijg je op de Duitse markt nog meer kansen.

Leerdoelen

Als gevorderde taalgebruiker werken we van A2 naar B+(+). We werken aan een specifieke en werk gerelateerde woordenschat, weren aan de basisgrammatica en verbeteren waar nodig de vier taalvaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. We gaan een speciaal naar jouw wensen opgezet leerplan volgen zodat je het geleerde ook meteen in de praktijk kunt gebruiken.

Methode

Afhankelijk van jouw wensen werken we met boeken, reader en door jouw ingebracht materiaal. Boeken en materiaal zijn in de prijs inbegrepen.

Tijdens elke les bespreken we het huiswerk en bespreken we de vorige les. Daarna gaan we door met de cursus volgens lesplan. Er wordt ook veel vergeleken met de Nederlandse taal zodat je het Duits goed kunt toepassen (grammatica). Persoonlijke wensen of inbreng zijn altijd mogelijk.

Het PLUS+ pakket kan er extra bijgeboekt worden. Met het PLUS+ pakket heb je extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, uitleg video’s over de grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, quiz en verschillende interactieve mogelijkheden. Verder is er een chatfunctie beschikbaar, waarmee je persoonlijk met jouw docent over de les kunt communiceren (vragen stellen of opmerkingen plaatsen).

Tijdsinvestering

Voor één niveau verhoging is er meestal 20-40 uur les nodig plus huiswerk/zelfstudie. Per bijeenkomst van 2-4 uur wordt verwacht dat je ongeveer 2-4 uur aan zelfstudie besteedt. De opdrachten worden tijdens de les besproken. Je ontvangt een certificaat van deelname als je 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie?

Gevorderde Duits sprekende mensen, die hun Duits willen verbeteren en specifieke taken en doelen willen bereiken. Om zelfverzekerd met (zakelijk) Duits op te treden bevelen wij deze cursus aan. Vraag hier een offerte aan.

Waar?

Deze cursus wordt in Amersfoort of omgeving (Zeist, Utrecht) gegeven. Op aanvraag kunnen we ook op een gewenste locatie les geven.

Interesse?

Dan nodigen wij je graag uit voor een eerste adviesgesprek of direct een intakegesprek.

Deel deze cursus:

Interesse?

Vaardigheid

Lezen, Luisteren, Schrijven, Spreken

Online leeromgeving

Ja

Aantal plaatsen

Afronding

Niveau

A2, B1 / B2

Online les

Ja

Lieselotte Bürgi

Duits docent

Ik ben in Zwitserland opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Zwitserse vader. In Nederland en Zwitserland heb ik de Duitse taal en cultuur gestudeerd en de opleiding tot logopediste gevolgd. Ik ben bij verschillende taalinstituten en universiteiten werkend. Als docente Duits is het voor mij erg belangrijk om de cursisten de best mogelijke methode aan te bieden zo dat ze het meest efficiënt en gemotiveerd kunnen leren. Een gelukkige cursist betekent voor mij een geslaagde dag.

Bekijk ook onze andere cursussen