FAQ – veelgestelde vragen

– U kunt zich direct inschrijven voor de cursus of u kunt eerst een adviesgesprek aanvragen. Tijdens het adviesgesprek gaan we kijken welke cursus voor u geschikt is en welke wensen, doelen en vragen u heeft. U kunt zich na het gesprek voor een cursus kunt inschrijven. Het adviesgesprek is vrijblijvend.

– Het intakegesprek duurt 30-60 minuten. Dit gesprek is bedoeld om alle wensen en doelen, het taalniveau, de data en de locatie te bepalen. Verder wordt na het intakegesprek een cursusplan opgezet met de afgesproken leerdoelen, wensen en data/locatie. Een intake kost 50€ (excl. btw en de reiskosten van de trainer, 0,28€) als u daarna geen cursus bij ons volgt. Volgt u een cursus bij ons dan zijn de 50€ (excl. btw) voor de intake in de cursusprijs (startkosten) inbegrepen.

– De lessen duren 60 minuten. De kosten voor één les bedragen 95€ (excl. btw) per 60 minuten 1-op-1-les. Duolessen (2 cursisten) kosten 105€ (excl. btw) per 60 minuten en 3 cursisten of meer (3 tot 8 cursisten) bedragen 110€ (excl. btw) per 60 minuten. Voor lessen na 18.00 uur wordt een toeslag van 15% verrekend. Reiskosten voor de trainer zijn 0,28€ per kilometer. De startkosten bedragen 150€ (excl. btw) voor het intakegesprek, vaststellen van taalniveau, opzetten van leerplan, materiaal en bewijs van deelname met eindniveau.
De genoemde tarieven gelden niet voor losse lessen, taal5daagse of spoedcursussen. Voor deze tarieven klikt u op Taal5daagse kosten
of spoedcursus kosten.

– Ja. Losse lessen kunnen geboekt worden. Neemt u hiervoor contact met u op om verdere details te bespreken: info@duidelijkduits.nl

– Een taal5daagse kost, zonder arrangement maar met materiaal, intake en bewijs van deelname, 2500€ (excl. btw en de reiskosten van de trainer). Er kunnen extra kosten ontstaan, dit in overleg en afspraak met u.

– De kosten voor een spoedcursus worden individueel berekend en zijn afhankelijk van de startdata, de duur en de aantal deelnemers.

– Heeft u een taal5daagse of een speciale cursus/coaching met arrangement geboekt, dan gaan we voor u dichtbij de trainingslocatie een overnachting met ontbijt boeken. Extra arrangementen in overleg. Voor vervoer van het hotel naar de cursus bent u zelf verantwoordelijk.

– U kunt zich bij ons voor alle vier taalvaardigheden testen laten. Deze test is met kosten verbonden. Graag informeren wij u hierover.

– De cursus vindt plaats in afspraak met u in Amersfoort of in Utrecht, dichtbij het CS en met parkeermogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen de cursus op uw locatie te laten plaatsvinden. De opties en mogelijkheden worden met u tijdens het intakegesprek besproken.

– U kunt altijd per mail aan info@duidelijkduits.nl schrijven. Wilt u direct contact dan kunt u bellen op 0682911338. Geen gehoor? Dan graag de voicemail inspreken en wij bellen u terug.

– Ja, het cursusmateriaal is inbegrepen.

– Als u een taal5daagse geboekt heeft, krijgt u een lunch op locatie of in de buurt. Zijn andere cursussen 6 uur of langer, dan wordt een lunch aangeboden.

– Dat is afhankelijk van de cursus. Open groep cursussen gaan door wanneer er zich minimaal 3 cursisten aangemeld hebben. Maximaal 8 cursisten kunnen per groep en niveau deelnemen. Bedrijven kunnen zelf kiezen hoe groot de groepen zijn. Wij adviseren de groepen niet groter dan 8 deelnemers te laten zijn zodat iedereen efficiënt genoeg kan leren.

– Als u minimaal 80% aanwezig bent geweest bij een cursus Duits op maat, een open groep cursus Duits of specifieke cursus Duits en de cursus goed gevolgd hebt, krijgt u een bewijs van deelname met eindniveaubepaling. Uitspraakcursussen krijgen een bewijs van deelname en een afsluitende korte samenvatting met de geleerde en behandelde onderwerpen. Taalcoaching kan op aanvraag een samenvatting krijgen van de resultaten. Bij Taalassessment gebeurt dit in overleg.

– Afmelden kunt u zich per mail of per telefoon. Ziektemeldingen moeten 48 uur voor de cursus gemeld worden. Annuleren van een cursus kan na getekende overeenkomst alleen onder bepaalde omstandigheden. Kijk hiervoor onder voorwaarden.

Voorwaarden

Verplaatsen van trainingen
Open groep cursussen Duits (vanaf 3 deelnemers) gaan altijd door volgens planning, ook als 1 of meer deelnemers niet aanwezig kunnen zijn. We zullen in dat geval zorgdragen voor extra instructies/huiswerk om bij te blijven. Als de hele groep door een bijzondere omstandigheid niet aanwezig kan zijn, kan de training 1x verplaatst en ingehaald worden (mits uiterlijk 48 uur van tevoren met ons gecommuniceerd). Lessen die binnen 48 uur worden afgezegd, komen te vervallen.

Bij langer lopende individuele trainingen of duotrainingen kan per traject van maximaal 10 lessen 1 les worden verplaatst, mits de les tot uiterlijk 48 uur voor de les wordt afgezegd. Bij 11 of meer lessen kunnen maximaal 2 lessen worden verplaatst, mits uiterlijk 48 uur van tevoren met ons gecommuniceerd.
Bij intensieve trainingen (de Taal5daagse) of trainingen met 4 of meer lesuren op één dag kunnen lessen niet kosteloos verplaatst worden.

Annuleren van trainingen
Als de training na de intake niet doorgaat, dan worden de intake(s) (€ 50,- per deelnemer excl. btw) en de reiskosten van de trainer (€ 0,28,- per km) in rekening gebracht.

Na akkoord (per telefoon of e-mail) op onze definitieve offerte zijn de startkosten (€ 150,00 per deelnemer) altijd verschuldigd.

Voor de lesuren geldt:
– Tot 4 weken voor de eerste lesdag kunt u kosteloos annuleren;

– Bij annulering tussen 4 en 2 weken voor de eerste lesdag brengen we 50% van de overeengekomen lesuren in rekening;

– Bij annulering minder dan 2 weken voor de eerste lesdag brengen we 75% van de overeengekomen lesuren in rekening;

– Vanaf de eerste lesdag is geen restitutie meer mogelijk. Na aftrek van de gemaakte extra kosten kunnen de resterende lesuren wel door een collega worden overgenomen.

Als u ziek bent dan vernemen wij dat graag per telefoon of mail binnen 48 uur voor de cursus. Vindt de cursus op een maandag plaats dan gelieve u af te melden voor vrijdagochtend voor 12 uur. Indien u zich niet binnen de 48 uur af te meldt, dan kunt u eenmalig uw cursus verschuiven. Als u nogmaals de les verzuimt en niet afmeldt binnen 48 uur dan komt deze te vervallen. Taal5daagse, spoedcurssen of intensieve cursussen kunnen niet kosteloos verplaatst worden.

– U kunt vooraf de korte instaptoets doen. Deze is alleen ter inschatting. Tijdens het intakegesprek wordt uw Duits op alle 4 taalvaardigheden getest en kunnen wij zo een duidelijke niveaubepaling maken

– Als u minimaal 80% aanwezig bent geweest bij een cursus Duits op maat, een open groep cursus Duits of specifieke cursus Duits en de cursus goed gevolgd hebt, krijgt u een bewijs van deelname met eindniveaubepaling. Uitspraakcursussen krijgen een bewijs van deelname en een afsluitende korte samenvatting met de geleerde en behandelde onderwerpen. Taalcoaching kan op aanvraag een samenvatting krijgen van de resultaten. Bij Taalassessment gebeurt dit in overleg.

Startkosten zijn €150 en DuidelijkDuits online is €75. Kilometer blijft hetzelfde en extra na 17 uur ook. prijzen voor studenten en particulieren individueel berekend worden. Mensen in opleiding betalen €45 en geen btw.

– Cursussen Duits op maat vinden na afspraak met u plaats. Open groep cursussen hebben vaste data en worden meermaals per jaar aangeboden en doorgevoerd (bij minimaal 3 deelnemers). Alle andere cursussen, coaching, trainingen en assessments vinden in afspraak met u plaats.

– Nadat u zich ingeschreven heeft, het intakegesprek gevoerd is en de betaling is overgemaakt, kunt u met de cursus beginnen. Het begin is afhankelijk van de beschikking van de docenten en deelnemer en de locatie van de training. Spoedcursussen krijgen voorrang bij het inplannen. Wij streven ernaar om cursussen Duits op maat binnen twee weken na afronding van de aanmelding te laten starten.

– Het cursusgeld moet voor begin van de cursus/training/coaching betaald zijn.

– Gaat u een vervolgcursus doen of heeft u eerder al een cursus bij ons gevolgd, dan krijgt u korting. Voor meer informatie neemt u graag contact op met ons: info@duidelijkduits.nl

– Ja, wij hebben taaltrainers over het hele land verspreid. Er kunnen extra kosten voor de reis van de trainer ontstaan. Zie hiervoor onze tarieven.

– Met het PLUS+ pakket voor de cursussen Duits heeft u extra toegang tot de website Duidelijk Duits met veel extra’s: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, een uitleg video voor grammatica, woordenlijsten, online (persoonlijke) woordenschat leren, overzicht van de lessen en vooruitgang van leerdoelen, een quiz en verschillende interactieve mogelijkheden.

Het PLUS+ pakket voor de cursussen Uitspraak bestaan uit: samenvattingen over het geleerde uit de laatste lessen, een uitleg video voor uitspraak van klanken, online (persoonlijke) uitspraak oefeningen om u zelf op te nemen en te horen (vergelijken met de correcte uitspraak), een overzicht van de lessen en van de vooruitgang van de leerdoelen, een quiz en verschillende interactieve mogelijkheden.
Verder is er een blog beschikbaar, waarin u persoonlijk met uw docent over de les vragen of opmerkingen kunt uitwisselen.

– Onder het tab “PLUS+ pakket/e-learning” vindt u meer informatie en een introductievideo.

– Als u voor het PLUS+ pakket gekozen heeft, dan krijgt u een persoonlijke toegang voor uw PLUS+ pakket. Over het tab “MyDD” kunt u zich inloggen en krijgt u toegang tot alle functies. Als u vragen of problemen met het inloggen heeft, neemt u dan direct met ons contact op: info@duidelijkduits.nl

– Onder het tab “MyDD” vindt u verdere informatie over het aanmelden en inloggen. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met ons: info@duidelijkduits.nl

– Iedere cursist krijgt persoonlijke inloggegevens. Bent u deze vergeten of kwijt? Stuurt u dan een mail aan info@duidelijkduits.nl en wij sturen u de inloggegevens op.

– Heeft u na de betaling van de cursus binnen 5 dagen geen inloggegevens gekregen (graag altijd ook de spam controleren), dan neemt u aub contact met ons op: info@duidelijkduits.nl

– U heeft toegang tot het PLUS+ pakket tot 3 maanden na uw eerste lesdag.

– U heeft 3 maanden toegang tot uw PLUS+ pakket vanaf uw eerste lesdag.

– U ontvangt vooraf een factuur met alle gegevens. Het gefactureerde bedrag moet overgemaakt worden voor de start van de cursus

– Ja. Wanneer u kiest voor e-learning (zonder direct contact met de docent) krijgt u een certificaat van deelname aan het eind. De e-learning cursussen hebben een eindexamen. Deze moet met een voldoende worden gehaald.

– Bij cursussen op maat Duits, open groepen Duits en specifieke cursus Duits zijn er normaal gesproken geen eindtoetsen. Het kan zijn dat uw leidinggevende het resultaat van uw toets verlangt. Als u een online cursus volgt (e-learning) dan krijgt u een eindtoets..

– De data van uw cursus staan op de overeenkomst, die u getekend heeft. Als u het PLUS+ pakket erbij geboekt heeft, kunt u onder MyDD alle curususdata inzien. Heeft u uw overeenkomst niet meer of niet ter beschikking, dan kunt u ons contacteren op: info@duidelijkduits.nl

Als u ziek bent dan vernemen wij dat graag per telefoon of mail binnen 48 uur voor de cursus. Vindt de cursus op een maandag plaats dan gelieve u af te melden voor vrijdagochtend voor 12 uur. Indien u zich niet binnen de 48 uur af te meldt, dan kunt u eenmalig uw cursus verschuiven. Als u nogmaals de les verzuimt en niet afmeldt binnen 48 uur dan komt deze te vervallen. Taal5daagse, spoedcurssen of intensieve cursussen kunnen niet kosteloos verplaatst worden.

Afmelden of annuleren van een cursus. Hoe doe ik dat?
– Afmelden kunt u zich per mail of per telefoon. Ziektemeldingen moeten 48 uur voor de cursus gemeld worden. Annuleren van een cursus kan na getekende overeenkomst alleen onder bepaalde omstandigheden. Kijk hiervoor onder voorwaarden.

Voorwaarden

Verplaatsen van trainingen
Open groep cursussen Duits (vanaf 3 deelnemers) gaan altijd door volgens planning, ook als 1 of meer deelnemers niet aanwezig kunnen zijn. We zullen in dat geval zorgdragen voor extra instructies/huiswerk om bij te blijven. Als de hele groep door een bijzondere omstandigheid niet aanwezig kan zijn, kan de training 1x verplaatst en ingehaald worden (mits uiterlijk 48 uur van tevoren met ons gecommuniceerd). Lessen die binnen 48 uur worden afgezegd, komen te vervallen.

Bij langer lopende individuele trainingen of duotrainingen kan per traject van maximaal 10 lessen 1 les worden verplaatst, mits de les tot uiterlijk 48 uur voor de les wordt afgezegd. Bij 11 of meer lessen kunnen maximaal 2 lessen worden verplaatst, mits uiterlijk 48 uur van tevoren met ons gecommuniceerd.
Bij intensieve trainingen (de Taal5daagse) of trainingen met 4 of meer lesuren op één dag kunnen lessen niet kosteloos verplaatst worden.

Annuleren van trainingen
Als de training na de intake niet doorgaat, dan worden de intake(s) (€ 50,- per deelnemer excl. btw) en de reiskosten van de trainer (€ 0,28,- per km) in rekening gebracht.

Na akkoord (per telefoon of e-mail) op onze definitieve offerte zijn de startkosten (€ 150,00 per deelnemer) altijd verschuldigd.

Voor de lesuren geldt:
– Tot 4 weken voor de eerste lesdag kunt u kosteloos annuleren;

– Bij annulering tussen 4 en 2 weken voor de eerste lesdag brengen we 50% van de overeengekomen lesuren in rekening;

– Bij annulering minder dan 2 weken voor de eerste lesdag brengen we 75% van de overeengekomen lesuren in rekening;

– Vanaf de eerste lesdag is geen restitutie meer mogelijk. Na aftrek van de gemaakte extra kosten kunnen de resterende lesuren wel door een collega worden overgenomen.