Klachtenbehandeling in de gastronomie
In het Nederlands kunt u de gast op een welsprekende en vriendelijke manier aanspreken. Maar hoe doe je dat in het Duits?
Jullie krijgen allemaal wel eens te maken met geïrriteerde, geërgerde of zelfs boze gasten. Duitssprekende gasten kunnen zeer direct overkomen in hun woordkeuze en toon en (te) streng overkomen voor sommige hotel- en restaurantmedewerkers.
In deze cursus klachtenmanagement in de gastronomie leert u de nodige tools om de gast op zijn gemak te stellen en van hem/haar een tevreden gast te maken.
De volgende onderwerpen zullen in de cursus aan bod komen:
– klachtenmanagement
– cultuurverschillen tussen Nederland en de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijen en
Zwitserland)
– Behandeling van klachten
– Rollenspel om het geleerde in de praktijk te brengen
Dag 1
– We gaan samen aan de slag met het opfrissen van de basisstructuur zodat je antwoord kunt geven op vragen, zelf kunt vragen stellen, suggesties doen en aanbevelingen kunnen geven. We bouwen samen aan deze basis. Er is geen voorbereiding nodig.
– Kleine rollenspelen om het geleerde te oefenen
– Culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland
Dag 2 en 3
– De 7 stappen van klachtenbehandeling
– Klachten van (Duitse) gasten
– Behandeling van klachten: hoe ga ik met klachten om in het Duits?
– Culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland
– Rollenspelen om het geleerde te oefenen
Duur:
3 x 3,5 uur met kleine huiswerkopdrachten
Prijs:
€375 per deelnemer (incl. Reader, online materiaal, intake en certificaat van deelname; excl. BTW)
Vereisten:
Duits niveau A2/B1 (gevorderde beginners), na de aanmelding vindt een intakegesprek plaats en daar wordt ook middels een kleine test naar je niveau gekeken.
Groepsgrootte:
Min 4, max 10 personen
Data:
op aanvraag